dijous, 5 de juliol del 2012

Exótica (Exotica, 1994)


Per a moltes persones, el passat és una càrrega molt gran que els ha marcat tant que no saben viure el present, o no sembla que ho vulguin acceptar. El director canadenc Atom Egoyan ho descriu molt bé en Exótica (1994), una pel·lícula amb personatges bastant turmentats que aniran desvetllant els seus secrets més íntims.

El club d'estriptís anomenat Exotica és el decorat per excel·lència de la història, el lloc on tots els personatges es relacionen. El disc-jockey del local (Elias Koteas) està obsessionat amb Christina (Mia Kirshner), una descarada noia a la que mai oblidarem per les escenes en què apareix ballant vestida de colegiala, mentre se sent la potent veu de Leonard Cohen en l'excel·lent i suggeridor tema Everybody knows (abaix he posat el link d'aquest gran moment).

Quan un acaba de veure la pel·lícula la primera sensació que es té és la de voler tornar a recrear la història pel gran poder d'atracció que ha suscitat el seu desenvolupament. Amb això només cal dir que Atom Egoyan encerta a l'hora d'introduir, a poc a poc, informació que aporti detalls de la vida d'aquests personatges, perquè, d'aquesta manera, s'anirà lligant tot i, mentre, l'espectador també degustarà la forma de dirigir del director, amb moviments sigil·losos de càmera, de vegades amb zooms lents, sense haver gairebé mai un pla fix. A més, la subtil banda sonora i la molt cuidada fotografia, en la que destaca el contrast entre els colors freds i càlids, seran molt efectives per a la recreació d'aquesta misteriosa i seductora història.
http://www.youtube.com/watch?v=8cK-znqTJAg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...