dilluns, 25 de juny del 2012

La chica del puente (La fille sur le pont, 1999)


La chica del puente és una pel·lícula molt emotiva de Patrice Leconte on la protagonista no té un rumb fix en la vida i sent que no fa res de la millor manera possible. Mai ha triat bé als homes, per això creu que hi ha gent que té sort en la vida, no com ella. Per això, decideix tirar-se des d'un pont al riu Sena, sense fer cas a un home que li intenta dissuadir del seu propòsit i que al final haurà de salvar-la. L'home en concret és un llançador de ganivets que li ofereix treballar amb ell, una proposta que ella provarà ja que no té res a perdre.

El mèrit de la pel·lícula és, en gran part, l'elecció de Vanessa Paradis i Daniel Auteuil per al paper de la parella protagonista, però també cal destacar la fotografia en blanc i negre, la direcció i el muntatge. I un altre dels al·licients és la misteriosa atracció que es perceb entre ells dos, com en els moments que Auteuil llança els ganivets on sentim una sensació plena, a la vegada, d'erotisme i tensió. Per això s'ha de destacar que Patrice Leconte sempre ha tingut una gran sensibilitat a l'hora de dirigir i de plasmar a la dona en les seves pel·lícules, reflectint molt bé una passió carnal que desborda als que la senten. Transmet tot el seu fervor a l'hora d'explicar belles històries que estan plenes d'un amor irracional, per això, els seus plànols són un regal per a la percepció de l'espectador.
Aquí us deixo el link d'una de les increïbles escenes que abans he mencionat on Auteuil llança els ganivets: http://www.youtube.com/watch?v=ya7TXacpXBQ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...