dijous, 22 de març del 2012

Un mundo en ruinas (2007)


Aquesta és l' habitació on Hitler va passar els seus últims dies, són les seves dependències  privades del búnquer de la Cancelleria.

Així és com un dels més grans genocides de la història mundial, va acabar els seus últims dies de vida; tancat en la ratonera que s’havia fet construir en el jardins de la Cancelleria..

El llibre de David Solar "Un món en runes" explica, d'entre molts altres fets claus dels últims anys de la Segona Guerra Mundial 1944-45, els últims dies de les dictadures feixistes d'Europa. A partir de testimonis directes dels fets (soldats, ministres i alts càrrecs que van conviure amb Hitler  i Mussolini els últims dies de la seva vida), David Solar, ens intenta donar algunes pinzellades de la personalitat dels dictadors i de l' atmosfera de desesperació en que estaven immersos davant d'una guerra perduda i en els últims sospirs dels règims.

Per acabar la porció us deixo amb un fragment del llibre, en concret, amb el testimoni de Lutz Schwerin von Krosigk ( Ministre d’ economia de Hitler). Un text extret dels escrits del seu diari, on es fa palesa la decrepitud tant física com mental de Hitler durant els últims mesos de vida. Per cert, una decrepitud que apareix molt ben caracteritzada en la pel·lícula " El Hundimiento" del director Olivier Hirschbiegel, altament recomanable.

“Físicamente ofrecía una imagen terrible. Iba de sus habitaciones particulares a la sala de conferencias a paso lento y trabajoso, inclinado hacia delante la parte superior del cuerpo y arrastrando los pies. Le faltaba el sentido del equilibrio [...]. Los ojos estaban inyectados de sangre; aunque todos los documentos destinados a él estaban escritos con máquinas especiales, máquinas del Führer, con letras tres veces más grandes, él sólo podía leerlos con unas gafas de cristales muy potentes. De las comisuras de los labios goteaba a menudo saliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...