dijous, 23 de juny del 2011

Once (2006)


Once, de John Carney, és una història d'amor que emociona per la seva tendresa, pels seus humils personatges i, sobretot, per la bonica parella protagonista que sorprèn per la seva increïble naturalitat davant la càmera i per compondre belles cançons que transmeten tot el que senten, arribant a posar la pell de gallina a l'espectador.

La història és ben senzilla i coneguda per tots: noi coneix a noia, però la connexió entre els dos actors és excepcional i per a l'espectador és molt gratificant la sensació de bon rotllo que hi ha entre ells. Ell és Glen Hansard, un músic de professió i líder del grup The Frames i tot i no ser actor professional fa una interpretació esplèndida, juntament amb la d'ella, Marketa Irglova, una noia txecoslovaca (quan va fer la peli tenia 17 anys) que havia tocat el piano en algunes de les seves actuacions, sent aquest un símptoma de la seva formidable compenetració. John Carney havia estat baixista del seu grup i són molt amics, cosa que va facilitar la feina. Sempre havien volgut fer un projecte junts per al cinema i es van ficar de ple en aquesta història.

Gairebé totes les lletres estan escrites per Hansard, però la cançó Falling Slowly, que va guanyar l'Oscar, va ser escrita per ell i Irglova, i ella mateixa va escriure tres cançons més, com la preciosa If you want me.

3 comentaris:

  1. I les tremendes ganes que et vénen de visitar Dublin quan veus la peli?

    ResponElimina
  2. Una peli molt i molt recomanable! Amb una banda sonora increïble.

    ResponElimina
  3. Tendre, senzilla i emotiva. Una gran recomanació! :)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...