dijous, 30 de juny del 2011

The inside job (2010)


Aquest és el documental que serveix i probablement servirà per explicar la crisi econòmica global que es va viure a finals de la primera dècada del S.XXI. Charles Ferguson aconsegueix fer-ho d’una manera entenedora i al acabar la peli saps què i qui va provocar la crisi financera, cosa que no és fàcil, la complexitat és molt alta i les causes múltiples. La seva estructura en capítols ens permet veure els antecedents, que el director ubica a l’administració Reagan, com es va coure la bombolla durant els mandats de Clinton i Bush i com va esclatar i les seves conseqüències.
Tot i que la pel·lícula té una ideologia molt clara que fa que es deixi algunes preguntes pendents de formular i esviaixi alguns aspectes, Ferguson opina però no manipula, intenta posar a tots els protagonistes davant la càmera, i quan algú s’hi nega, ho diu. Com podreu endevinar, els que s’hi han negat son els principals artífex de l’escenari que va dur a una crisi que bona part del món ja està deixant enrera.
Pel·lícula guanyadora de l'Oscar al millor llargmetratge documental que us recomano que veieu, ja que us ajudarà a crear-vos la vostra opinió. Però no espereu trobar-hi les causes de la crisi per la que passa Espanya. Aquesta, és una altra història. Esperem que algú ens l’expliqui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...