dijous, 9 de juny del 2011

Fundación (Foundation, 1951)


Isaac Asimov és un dels grans autors de la ciència ficció, en la branca que dóna més pes a la paraula ciència i menys a la ficció, és a dir, fa un esforç de predicció a partir dels seus coneixements científics per tal de presentar-nos històries que, si bé no són probables, si que serien possibles d’aquí uns centenars o milers d’anys.
Als anys 40 va escriure una sèrie de relats i novel·les curtes que va publicar a Astounding i que posteriorment va agrupar en el llibre “Foundation”. El fil conductor d’aquests relats és la psicohistòria, una nova ciència creada per Hari Seldon que permet preveure com es desenvoluparà a grans trets la història de la humanitat gràcies a models matemàtics. Seldon preveu una greu crisi i pren les úniques mesures que pot prendre.
Asimov era molt hàbil a l’hora d’entretenir i crear certes dosis de misteri en l’evolució dels esdeveniments que fan que aquestes històries siguin d’allò més divertides i t’enganxin a seguir la resta de la saga. A més, era tan bo, que 60 anys després la història no es veu gens passada de moda. A veure si algun editor s'anima i publiquen l'obra d'Asimov en català.

2 comentaris:

  1. Si senyor, el gran mestre de la CIÈNCIA-ficció! De fet, fent ús de la frase feta: l'home és l'animal que cau sempre amb la mateixa pedra, frase que és veu masses cops confirmada pels esdeveniments ocorreguts al llarg de la història, Isaac Asimov projecta la caiguda de l'Imperi Romà a un futur molt i molt llunyà. En aquest cas, relata amb pèls i senyals la caiguda de l'Imperi Galàctic. És una trilogia espectacular, que va esdevenir una pentalogia, amb la incorporació de dos llibres més afegits a la saga, conseqüència de l'èxit i del clamor popular.

    Imprescindibles pels amants de la ciència-ficció.

    No dubto Marc, que completaràs el porcionament d'aquesta gran saga, per enriquir – més si cap- aquest blog.

    ResponElimina
  2. Buf! La resta de la saga no la tinc tant present i l'hauria de rellegir per fer-ho. Et convido a que ho facis tu mateix.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...